Bij hooggevoeligheid is iemand gevoeliger in zijn of haar waarneming. Het zenuwstelsel is scherper afgesteld in het oppakken van signalen. Deze signalen, ook wel prikkels genoemd, zijn triggers die we waarnemen via onze zintuigen (horen, zien, ruiken, proeven en voelen). Doordat een hooggevoelig persoon (High Sensitive Person/HSP) gedurende de dag aanzienlijk meer indrukken opdoet, kan het zo zijn dat deze ook sneller van slag raakt. Immers, de interne, diepe verwerking van al deze prikkels kost tijd en energie.

Als jij hinder ervaart van alle prikkels die er gedurende een dag op jou afkomen, zou ik graag met je op zoek gaan naar het vinden van een betere balans in het ontvangen en verwerken van al deze prikkels.

Graag kijk ik hoe we jouw vaardigheden uit kunnen breiden, zodat je beter om leert gaan met de nadelen van hoogsensitiviteit, én daarnaast ook de voordelen ervan maximaal weet te benutten!

Herkenning, erkenning, acceptatie en regulatie zijn onderwerpen waar ik je bij kan ondersteunen. Hopelijk vind jij daarna jouw persoonlijke balans, zodat je optimaal kunt functioneren.

Hooggevoeligheid kan een erfelijke karaktereigenschap zijn. Het is dus mogelijk dat zowel ouder als kind hier hinder van ondervinden, wat de interactie tussen beiden kan versterken in het ervaren van prikkels op zowel positieve als negatieve manier. Als dit zo is, is er natuurlijk niets mooiers dan samen op verkenning te gaan en meer vaardigheden te ontwikkelen en zo meer balans in het gezin te realiseren.

Sta jij of staan jullie open voor deze uitdaging?